Solved High ping , low fps

Status
Not open for further replies.

Cat

As-salamu alaykum
Oct 3, 2016
195
424
58
Bunker
Hey guys. I played a lot on kS Lockdown server and few days ago i updated on Win 10.
I tried to play few days ago but game was lagging like hell. In main menu works fine but when i get in game it my FPS drops and ping is pretty high like 300, usually is 60-70.

Sorry if this is wrong section to ask but im new on this forum, Thanks for help :)
 

neRo!

Leader
Staff member
Leader
Kombat Syndicate
Recruitment Team
Ban & Unban Team
Donating Member
May 14, 2016
2,244
2,918
158
You could solve FPS drops by
1. lowering your graphic settings of the game (most recommended)
2. make sure to not run any other applications which uses much ressources while playing
3. maybe updating (graphic) drivers
4. getting better hardware

If you think your problem started to occur since you are using win10, first make sure if you are using the same graphic settings as before. If everything is same, but the performance is clearly worse than before, maybe consider a fresh reinstall of windows.


About your internet connection problems:
1. Most likely it's related to your own internet connection, so blame your internet service provider.
2. You or anyone else who is using your home internet is using much inet ressources like when downloading or streaming.
3. Or you are just living too far away from the server location, but I don't think that because your normal ping is ~60 which is okay.
 
  • Like
Reactions: Cat

Hary

Imagine,Believe,Achieve.
Honorable Member
May 15, 2016
5,371
8,043
108
27
In main menu works fine but when i get in game it my FPS drops

You could solve FPS drops by
1. lowering your graphic settings of the game (most recommended)
2. make sure to not run any other applications which uses much ressources while playing
3. maybe updating (graphic) drivers
4. getting better hardware
Also to add, sometimes dust build up in the fans could also cause fps drops by overheating.
Dunno if you have a laptop or a desktop, try checking the temps and clear up dust if you have any.
If that doesn't work either, if you use an NVidia gpu, try changing the performance mode to "Prefer Maximum Performance" if the mode is on "Optimal Performance" in the NVidia control panel. And if it still doesn't work, put your computer to sleep mode for a few minutes and then try it again.
 
  • Like
Reactions: Cat and neRo!

Cat

As-salamu alaykum
Oct 3, 2016
195
424
58
Bunker
Thanks for reply. I tried everything above and nothing helped. I guess ill need to go on win7 again.
 
Status
Not open for further replies.